LA NOSTRA HISTÒRIA

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Baix Camp i Priorat inicia la seva activitat l’octubre de 1989. Té una llarga trajectòria en l’àmbit de l’atenció a la petita infància i a les seves famílies.

Les dependències de l'Institut del Dr. Frías de l’Ajuntament de Reus van acollir el primer servei de l'anomenat llavors Centre d’Estimulació Precoç.El centre va néixer en l’etapa de sectorització dels serveis d’atenció precoç per iniciativa del Departament de Benestar Social i de l’Ajuntament de Reus. Un petit equip d’atenció precoç que amb el temps ha anat creixent en nombre d’usuaris i de professionals, fent que les necessitats del centre també canviessin.

«Finalmente, es intentar comprender, movernos y ser capaces
de extraer conclusiones del complejo mundo de las interacciones humanas» 

Així, el març de 2008 el CDIAP canvia la seva seu per l’actual, ubicada a l’Avinguda de Castellvell. Noves instal·lacions amb espais amplis, lluminosos i adequats per a atendre als usuaris en un entorn de qualitat. Aquest nou espai possibilita també el creixement de l’equip de professionals per a poder atendre millor a cadascuna de las famílies que arriben al nostre Servei.

En aquest sentit, l’equip incorpora els diferents perfils que exigeix el Decret d’Atenció Precoç i es dota el servei de professionals necessaris, per a atendre el creixement del nombre d’usuaris.

Al llarg d'aquest temps el Servei ha crescut no solament en usuaris, professionals i espai físic, també ha anat cambiant la seva metodologia de treball i la comprensió de la complexa realitat de l'atenció a la infància més fràgil. Perquè és en l'àmbit de la fragilitat humana on els professionals del CDIAP han d'exercir la seva tasca, oferint als infants físicament i emocionalment més dèbils i als seus pares el suport terapèutic més adequat.

És obligació de l’equip pensar, ressituar i redefinir els plantejaments teòrics que sustenten el seu funcionament; reflexionar sobre els efectes que tenen en l’infant i en la seva família les nostres propostes d'intervenció, les relacions i accions que s'estableixen en el sistema familiar i les que nosaltres -l'equip terapèutic- establim amb aquest sistema, amb el nostre i la resta de sistemes amb els que estem immersos.